Vložil tomas 22, 12. Červen 2020 - 8:11

vyúčtování se provede přesně tak jak odhlasovali vlastníci, soud nezajímá zda to je nebo není podle zákona či (otravných) předpisů.

předpokládám, že i u vás nejsou vodoměry vyměněny léta, (u nás to bylo 18let). Jak jsou staré zjistíte z úřední značky (pečetě) na vodoměru kde je poslední dvojčíslí roku kdy byl vyroben. (přezkoušen)

předpokládám, že ani u vás se nikdy nehlasuje ani o způsobu vyúčtování ani o schválení hospodaření za předcházející rok.

začnu dobrou radou, zapomeňte na soudy i kdybyste platil dvojnásobek toho co máte, výsledek je nepředvídatelný.

můžete zkusit navrhnout hlasování o způsobu vyúčtování a při něm by vás měl předseda nejprve seznámit s tím jak to vlastně dělá, že to dělá tajně podle svého „know how“ je prostě jen úsměvným pokračováním mého případu.

I vodoměry na studenou vodu jsou stanovenými měřidly a tedy podléhají Úřadu pro metrologii. Vodoměry se smí používat 5let od ověření (roku na plombě)

Buď si tedy ověřte, jak je váš vodoměr starý a pak podejte anonymní podnět na výše uvedený úřad pro porušení zákona o metrologii. Úřad Vám jako SVJ udělí pokutu (podle informací z úřadu) v řádech desetitisíců Kč což SVJ možná donutí udělat v tom pořádek, nebo se pokuste se „dohodnout“

ale já v ní moc nevěří, pak ale budou všichni vědět kdo je „udal“ pokud využijete svého práva na stížnost a ochranu majetku.

je zřejmé že ti kdo z toho těží vás přehlasují a ještě budou později urážet.

Na rozdíl od rozúčtování teplé vody není u studené vody žádný předpis to upravující (vyjma toho, že měřidla musí být ověřena – u soudu se toho ale nedovoláte)

a ještě jedna věc jak rychle zjistit zda se voda „ztrácí“

porovnejte cenu vody kterou platíte na vodoměru při vstupu do domu (V Praze 94 Kč/m2) pak se podívejte kolik platíte za 1m3 podle Vašeho vodoměru. Pokud se voda ztrácí (není všechna naměřena) bude zde rozdíl vyšší než 10% (jinak může jít o drobné úniky)

existuje sice stanovisko MMR,které říká, že je-li rozdíl větší než 10% nesmí být podružné vodoměry používány, ale i na o se soud klidně vykašle.

to je realita

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.