Vložil JaVa, 30. Květen 2020 - 16:19

Vy máte k dispozici písemné vyjádření autorizovaného technika,že není vyústění spalinových cest plynového kotle v souladu s platnými bezpečnostními předpisy a navíc máte podezření,že vás zplodiny ohrožují na životě?Když je ucítíte, zavolejte tísňovou linku HZS.Přijedou a „závadný zdroj“ odstaví mimo provoz.

Na Vaši modelovou situaci,by se dal zřejmě použít i tento §:

Omezení vlastnického práva

§ 1013/89/2013

(1) Vlastník se zdrží všeho, co působí, že odpad, voda, kouř, prach, plyn, pach, světlo, stín, hluk, otřesy a jiné podobné účinky (imise) vnikají na pozemek jiného vlastníka (souseda) v míře nepřiměřené místním poměrům a podstatně omezují obvyklé užívání pozemku; to platí i o vnikání zvířat. Zakazuje se přímo přivádět imise na pozemek jiného vlastníka bez ohledu na míru takových vlivů a na stupeň obtěžování souseda, ledaže se to opírá o zvláštní právní důvod.

(2) Jsou-li imise důsledkem provozu závodu nebo podobného zařízení, který byl úředně schválen, má soused právo jen na náhradu újmy v penězích, i když byla újma způsobena okolnostmi, k nimž se při úředním projednávání nepřihlédlo. To neplatí, pokud se při provádění provozu překračuje rozsah, v jakém byl úředně schválen.

konec citace

Přeji hezký den.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.