Vložil Misme, 29. Únor 2020 - 8:37

Aha, vy jste, Jirko, asi toho názoru, že já nemám názor a že mám snad dokonce povinnost jej zde ventilovat? Nu, tak to napravím.

Jsem vskutku tak naivní, že jsem zde vložila vykopírovaný text směrnice v domnění, že zkorigujete, aspoň ve své mysli, svou poplašnou zprávu, tj.: „Pokud máte v bytě 4 radiátory, zaplatíte za to neméně 500 Kč, možná o dost víc. Kdybyste chtěl spočítat, kolik % průměrné spotřeby jste spotřeboval, bude vás to stát nějakou tu tisícovku. K tomu připočtěte náklad za odečty vody v cca poloviční ceně.“ a třeba se i zasmějete. Nu a teď sklízím plody od zdejších jasnovidců a hospodských kecálistů.

Pokud jde o můj názor a zajímá vás, mně stačí řádné vyúčtování jednou ročně s doložením kompletních podkladů použitých k rozúčtování a vyúčtování, odečty si průběžně dělám sama, a to zejména s ohledem na možnou poruchu měřidel a indikátorů. A pokud jde o to již mnou zmíněné řádné vyúčtování a podklady, jsem přesvědčena, že by to šlo daleko jednodušeji, kdyby si všichni dělali svou práci řádně – tj. u vytápění při předpokladu dokonale vyregulované soustavy, která by neumožnila přetápět ani podtápět, bych uvítala platbu podle m2, případně m3. Proč? Protože je to nejjednodušší, nejméně obtěžující, nejlevnější a dává to adekvátní výsledky. Ostatně posunutí akceptovatelné spotřeby tepla k minimu 80% průměru vytápěného objektu nás ideálu počítání podle ploch přiblížilo o celý skok. K měření elektřiny a plynu připomínky nemám, ostatně už dnes dostávám faktury nejen s historickou spotřebou, ale i s grafy. Nebojuji proti tomu, ale když bych to chtěla zkontrolovat, stejně musím vyhrabat staré faktury. Toto je můj názor, Jirko Kruppe, názor zde již dříve a vícekrát za těch více než pět let, co jsem zde registrovaným účastníkem, publikovaný. Na rozdíl od zdejších hospodských stesků sděluji nejen názor, ale i návod řešení. A nenechávám si jej pro sebe a případně toto fórum, ale obracím se na další místa – MMR, MPO, poslanci, ERÚ, FŘ… Možná nejde o optimální návod k řešení a ani pro většinu přijatelný, ale je levný, jednoduchý a v důsledku lehce pochopitelný a srozumitelný, resp. srozumitelnější než to, co máme nyní. Ale klidně si veďte své hospodské řeči o nespravedlnosti světa atp., já si pojedu dál po své linii, ať už vám osobně, či jiným, kteří si na mně potřebují zchladit žáhu, připadám jako bezmozek nebo naivka. Pro mne je to zde totiž úžasný trenažér.

A až dostaneme tu vámi prognózovanou fakturu za „4 radiátory…“ tak se k téhle diskusi můžeme vrátit, jj?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.