Vložil Justitianus, 16. Únor 2020 - 17:16
  • Petr napsal: „pokud chce vlastník detailně kontrolovat, potřebuje opravdu vidět i vyúčtování všech ostatních vlastníků.“

Petře, Vaše tvrzení je nepravdivé. Pokud si vlastník chce zkontrolovat své vyúčtování, potřebuje k tomu pouze podklady pro vyúčtování. Z nich si může postup vyúčtování pro svůj byt zopakovat a tím zjistí, zda jeho vyúčtování je správné.

Do vyúčtování ostatních vlastníků v domě Vám nic není. Cizí vyúčtování byste nemohl reklamovat ani kdyby se Vám dostalo do ruky.

Podklady Vám mohou být poskytnuty – podle uvážení SVJ – v anonymizované podobě. To jest budou upraveny tak, že v seznamu odečtených hodnot nebudou k příslušnému údaji uvedena čísla jednotek či jména vlastníků jednotek. Budete pouze vědět která čísla jsou odečtem pro Váš byt. Pokud ale podkladem pro vyúčtování byl odečítací arch (s čísly bytů, s odečtenými náměry a s podpisy vlastníků jednotek), pak tento arch je nepochybně „podkladem pro vyúčtování“ a musí Vám být zpřístupněn, neboť to SVJ ukládá § 8 odst. 1 zákona č. 67/2013 Sb..

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.