Vložil MartinII, 7. Září 2019 - 18:37

„Jsme majiteli bytu. Myslím, že žádné prohlášení vlastníka jsme asi nikdy neviděli“

Abyste se vyznala, je nutno se zajímat, ptát a nečekat. Slušný výbor by se (v tomto případě) o Prohlášení zmínil třeba na shromáždění. Kdybyste se podívala do NOZ, tak tam o Prohlášení je § 1166 (1) b) údaje o jednotce, zejména 1.pojmenování a označení jednotlivých bytů …, 2.určení a popis společných částí … s případným určením, které z nich jsou vyhrazeny k výlučnému užívání vlastníku určité jednotky,

Nebývá obvyklé, aby balkon patřil k bytu jak píšete (Balkon je v našem vlastnictví. Vložil Katlia, 6. Září 2019 – 12:51, Balkon je náš. Olga).

Přečtěte si zdejší diskusi, pak se také vyznáte. To jste zjistila kde (řekl to předseda, soused/ka ? ), že je balkon „bytu“ (to samé v bleděmodrém s okny, viz zdejší diskuse) ? Ohledně balkonu byste platila za plochu balkonu tzv. fond oprav !!! Leda tak výlučné užívání balkonu, viz NOZ. Balkon nebývá „bytu“, protože potom byste si s ním mohla (prý) dělat skoro co byste chtěla, snad i zbourat.

Abyste se vyznala, tak si sežeňte Prohlášení (u výboru, u správní firmy) nebo na nejbližším katastru a nechte si okopírovat potřebné stránky (platba cash, nechtějí kartou), 1 str = 20 Kč. V prohlášení máte popis společných částí a popis svého bytu.

Nevím, jak jste se stala vlastníkem, ale my máme popis bytu a společných částí v Privatisační smlouvě.

Abyste se vyznala, zajímejte se v tomto případě o NV 366/2013 Sb. (možná novelizováno, ten pojem znáte z Jak utopit dr. Mráčka).

Také na netu, např. (ale nejen tam)

www.svjonline.cz/…oz-892012-sb

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.