Vložil zdeseny clen SVJ, 26. Červenec 2019 - 17:08

Vy žijete ve světě, kde všechno patří všem a všichni všechno platí společně, tedy v socialismu.

Já a autoři NOZ naštěstí žijeme ve světě, kde je nemravné požadovat platbu za opravu něčeho, co se rozbilo či měnilo od někoho, kdo dotyčnou rozbitou či měněnou věc nevyužívá a ani nemůže využívat.

Typickou v PV je například formulace z nařízení vlády:

“U rozvodů jsou považovány za společné jejich části až k jejich uzávěru pro byt nebo k poměrovým měřidlům pro byt včetně těchto měřidel a uzávěrů, k bytovému jističi za elektroměrem, zařízení” vzduchotechniky až k napojení na byt apod”

A teď si představme praktickou situaci, kdy vlastník bytové jednotky bude chtít posílit jistič a nebude stačit průřez kabelu připojující jeho rozvaděč na stoupací vedení a kvůli výměně kabelu bude nutné vyměnit i rozvaděčovou­ desku.

Vy tvrdíte, že toto zaplatí SVJ, protože se podle PV jedná o společnou část domu.

Já tvrdím, že se sice jedná o společnou část domu, ale výlučně užívanou vlastníkem jedné bytové jednotky a tedy veškeré náklady spojené s touto společnou částí domu má SVJ požadovat po tomto vlastníkovi.

Opravdu chcete tvrdit, že váš postup hradit toto z peněz SVJ je v souladu s dobrými mravy?

A proč by to mělo být s odpady či vodou jinak?

To ve vašem domě měníte podružné bytové vodoměry z peněz všech podle podlahové plochy, i když každý byt má bez ohledu na podlahovou plochu jeden podružný vodoměr? To je jako nějaká daň z větší jednotky, to placení vodoměrů menším jednotkám?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.