Vložil zdeseny clen SVJ, 23. Červenec 2019 - 18:33

jak je v mnou citovaném rozhodnutí ÚS uvedeno,

„Vyjmenované prostory však jsou společnými částmi domu jen pokud slouží společnému užívání a jsou k tomuto užívání určeny, v opačném případě nikoliv.“

Analogicky to tedy platí nejen pro prostory, ale i pro části domu. Stoupací vedení a odpady pro část jednotek tedy není a nemůže být společnou částí pro všechny (tedy bez vyhrazení uživatelům k výlučnému užívání), neboť není stavebně určeno k užívání všemi. Například část jednotek je připojena na jedno stoupací vedení a odpady, část jednotek je připojena k jinému stoupacímu vedení a odpadům, část jednotek (garáže) není připojena k žádnému stoupacímu vedení ani odpadům.

Pokud ve výše uvedené situaci není v prohlášení vlastníka stoupací vedení a odpady vyhrazeno k výlučnému užití jednotkám připojeným k tomu konkrétnímu vedení a odpadům, tak je prohlášení vlastníka vadné a tato část je neplatná, neboť byla a je v rozporu se zákonem.

Vy ovšem bez jakékoliv validní právní argumentace popíráte ono rozhodnutí ÚS.

O tom, co může a co nemůže dle zákona být společnou částí domu ale nerozhodujete Vy, ale soudy v čele s ÚS. Rozhodnutí ÚS je právně závazné pro všechny a pokud hodláte nadále tvrdit něco jiného a chovat se dle toho, přeji Vám, abyste před soudem nenarazila na vlastníky schopné bránit svá práva a vymoci soudní rozhodnutí v souladu se zákonem a rozhodnutím ÚS.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.