Vložil 25Malý (bez ověření), 22. Květen 2019 - 8:25

Shromáždění vlastníků zpravidla rozhoduje většinou hlasů. Pokud má BD menší podíl, pak může být přehlasováno. Ale má to háček! Na schůzi musí přijít ti vlastníci jednotek, co drží onen většinový podíl, podle uvedeného procentního podílu to budou nejspíš všichni vlastníci – fyzické osoby. Když nepřijde jeden, anebo jeden nebude hlasovat ve shodě s ostatními, pak je družstvo přehlasuje! Ohroženou přítomnost lze zpravidla řešit zplnomocněním.

Družstevníci – nevlastníci mohou své požadavky předkládat jedině na schůzi družstva, a zda jim družstvo vyhoví, to nevyřešíte. Zkuste ale zjistit, zda vlastníci jednotek náhodou nejsou ještě stále družstevníky, pak by mohli na členské schůzi družstva prosazovat svoje. Jejich práva člena družstva převedením jednotky do vlastnictví neutrpěla.

V domě bude mnoho problémů, na jejichž řešení budou mít vlastníci a nájemci družstevních bytů zcela protichůdné požadavky. Nejmarkantnější to bude u investic, kdy vlastník myslí na budoucnost, kdežto nájemník myslí na okamžitý prospěch.

Nakonec zjistíte, jak moc komu na pospolitosti v domě záleží.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.