Vložil Petr, 8. Prosinec 2018 - 18:37

„SVJ problémy s komunikací týkajících se oprav, rekonstrukce n.p. atd. SVJ nesouhlasí s připojením n.b., i když je to technicky možné, ke kanalizaci, k teplé vodě spol.anténě a pod. Nechtějí se podílet na nutných opravách, co se týče oken, balkonu a schodů n.p., které jsou pevnou součásti domu (celý dům má vyměněná okna, rekonstrukci sklepa, nebyt. prostor v domě, nové výtahy atd.atd. za půjčené deseti-miliony na které přispívám do fondu oprav) Prostě nemám na nic nárok, i když platím fond oprav, stejně jako všichni.“

Asi by to chtělo upřesnit. Koupil jste (od někoho) nebytový prostor a to že nejste připojen ke kanalizaci, teplé vodě atd. by mělo být zohledněno v ceně.

Nechtějí se podílet na nutných opravách, co se týče oken, balkonu a schodů n.p., které jsou pevnou součásti domu. (celý dům má vyměněná okna, rekonstrukci sklepa, nebyt. prostor v domě, nové výtahy atd.atd.

Pokud dle Prohlášení vlastníka jsou skutečně okna, balkon, schody vašeho obchůdku součástí společných prostor, pak to je závažný střet s SVJ.

Předpokládám, že za takto vyabvený prostor platíte nižší částku za 1 m2 než ostatní.

Pokud jde o výtahy a pod., tak je pravda, že na výtah přispívají vždy i ti, kteří ho nevyužívají (např. byty v přízemí).

Chtělo by to vědět více ze smlouvy o koupi obchůdku.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.