Rekonstrukce společných prostor - nesouhlas souseda

Vložil Andrej Černý (bez ověření), 27. Srpen 2018 - 12:58 ::

Dobrý den,

bydlím v Praze-Řepích v paneláku ze začátku 90. let, byt mám v osobním vlastnictví, ve vchodě máme klasické Společenství vlastníků jednotek. Společně s dalšími 2 vchody v paneláku sdílíme správce (Centra). Vedle dveří (těsně vedle dveří společného vchodu) jsou druhé dveře, které vedly původně do nebytového prostoru. Obě dveře mají společně schodiště z ulice. Nebytový prostor byl převeden na bytový a majitel ho pronajímá.

Dveře do společných prostor (vchodové) jsou v havarijním stavu, chceme je vyměnit za bezpečnostní. K tomu je ale potřeba vybourat dveře včetně vedlejších dveří do bytu a vyzdít celou zeď, do které bychom mohli vložit znovu bezpečnostní vchodové dveře a dveře od bytu. Majitel bytu s tím nesouhlasí a tedy nyní společně s naším vchodem čekají další 2 vchody ze stejného paneláku na to, aby se situace vyřešila a my mohli společně vyměnit dveře. Majiteli jsme dokonce nabídli, že všechny náklady s tím spojené uhradí SVJ.

Je nějaká možnost, jak vzniklou situaci řešit? Řeší se to již asi 4 roky a za tu dobu jsme měli několikrát problémy s bezdomovci, kteří se přes dveře lehce dostali do vchodu atd.

Za pomoc a jakoukoliv radu předem moc děkuji!

S pozdravem

Andrej Černý

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.