Vložil Jar (bez ověření), 5. Březen 2018 - 17:17

Cyrile,

„Přišla mi emailem nesmyslná odpověď: „Žádné příjmy z pronájmu nejsou, budou rozúčtovány až v 4/2018 viz. bod 11) Pravidel pro pronájem.““

Odpověď je fakt nesmyslná, pokud nejsou, pak není co rozúčtovat, ale píšete že jsou, ale asi jdou do FO? Zkopírujte sem schválně on bod 11) Pravidla pro pronájem.

„Příjmy z pronájmu prokazatelně jsou – chodí na účet SVJ. Předsedovi jsem poslal vysvětlující mail, že doklad potřebuji logicky ještě před podáním daňového přiznání, ale od té doby se už předseda nevyjádřil.“

Mnoho předsedů a členů výborů si myslí, paradoxně i vlastníků, že příjem z pronájmu společných prostor je příjmem SVJ. Nějak to zakamuflují, že?

Požádejte o vystavení dokladu písemně doporučeně s dodejkou a chtějte písemnou odpověď, na té trvejte. Nájem je jistě placen pravidelně a v tuto chvíli jde ze strany SVJ nejspíš o součet několika čísel, dělení a násobení, tedy práci na pár minut.

Jistěže budete za prudiče, v této zemi je správce Vašeho majetku více, než Vy jako jeho vlastník. Daňový poplatník je také méně než stát, který jeho daně spravuje. SVJ je takový malý stát ve státě a chodí to tam stejně. SVJ neslouží vlastníkům jako stát neslouží občanům. oba jim vládnou a hlupák vlastník a hlupák občan, kteří sehnou hřbet a přizpůsobí se.

Mimo jiné proto, že vědí, že se svých práv nedomohou ani právní cestou.

Jarmila

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.