Vložil JaVa, 23. Únor 2018 - 15:24

https://www.okolobytu.cz/…arok-uzivani

Monika 21. 2. 2018 12.14

Dobrý den, jsme vlastníkem bytu v SVJ,kde ve smlouvě součástí bytu není sklepní kój ale sklepní kóje jsou součástí společných prostor k užívání s výhradním právem.Tyto kóje jsou vyklizené ale v dezolátním stavu(opřít se a plaňky spadnou)). Klíče od sklepa kde se tyto kóje vyskytují máme a můžeme dle vyjádření předsedy SVJ využívat. Dle předsedy obyvatelé sklepní kóje nechtějí a opravu neodsouhlasila většina. Mám právo aby SVJ mi opravilo kóji ,tak aby se dala užívat nebo si jí musím opravit na vlastí náklady? A zda si vůbec můžu zabrat kóji ,kterou chci?

děkuji

Konec citace z „okolobytu“

Zatím se v ani jednom z příspěvků, neobjevil návod na řešení této situace.I od „pana JUDr“,bych očekával spíše odkaz na zákon č.366/2013 Sb., § 13 a hlavně na stanovy zmiňovaného SVJ.

Některé další činnosti společenství vlastníků jednotek při správě domu a pozemku

§ 13

(1) V působnosti statutárního orgánu společenství vlastníků jednotek je rozhodování o nabytí, zcizení nebo zatížení movitých věcí, jejichž pořizovací cena nedosáhne v kalendářním roce souhrnné částky 10000 Kč, dále rozhodování o zcizení nebo zatížení movitých věcí, jejichž zůstatková cena v kalendářním roce nepřesahuje v souhrnu 10000 Kč; to neplatí, pokud stanovy společenství vlastníků jednotek určí něco jiného.

(2) V působnosti statutárního orgánu společenství vlastníků jednotek je rozhodování o opravě nebo stavební úpravě společných částí nemovité věci, nepřevyšují-li náklady v jednotlivých případech částku 1000 Kč v průměru na každou jednotku; tento limit neplatí, pokud se jedná o opravy způsobené havárií na společných částech, nebo pokud stanovy společenství vlastníků jednotek určí něco jiného.

Konec citace zákona.

Jak velké je SVJ a kolik čítá jednotek nevíme,ale myslím, že dá se odhadnout,kolik by stálo SVJ opravit „laťky“ mezi sklepními kójemi,aby byly opět funkční tak, jak je to uvedeno v prohlášení vlastníka k budově.

Hezký zbytek dne.JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.