Vložil Čmuchal (bez ověření), 19. Únor 2018 - 9:39

Nevyúčtovat zálohy na správu domu je totéž co nevyúčtovat zálohy na služby. Není li řádné vyúčtování (záloh na správu), následuje výzva k jejich vrácení a případně dále aktivně, návrh k soudu na „platební rozkaz“ nebo pasivně „zápočet“.

Sankce dle 67/2013 lze pak sofistikovaně prosáknout i na „balíček podkladů/dokla­dů/faktur/smluv/… atd.“. Dožadovat se aktivně plnění z §1179 NOZ je pro vlastníka (člena SVJ – a proto vrchnostensky pravidelně týraného hlasovací mašinou) je pouze pro „vrcholové sportovce“ typu „Magda3“ jimž to poskytuje dávku adrenalinu a kteříž jsou ochotni riskovat i neúspěch (dočasný ale někdy i trvalý, přestože si myšlenkami na něj, z logiky věci nechtějí nahlodávat svůj počáteční entuziasmus).


Kopírovat budete TO, co dostanete. Když to bude „NIC“, pouze zdokumentujte co jste dostal. Tedy zdokumentujte předání „NIC“. Nutno prokazatelně, tedy pomocí svědka, lépeji více svědků a také s použitím techniky (jak na to poradil pan TN zde). SVJ/správce má za svědky své zaměstnance, kterým nařídí co budou říkat a jak budou jednat. On z titulu jejich chlebodárce jim už „výhrůžným pohledem, nebezpečně vypadajícím postojem a tvrdým hlasem jasně sdělil „…nebo jinak…““.

Každý člověk průněrného rozumu přeci ví, že ve výše popsaném případě formulace „…nebo jinak…“, znamená následně nastavení takových pracovních podmínek v práci, že i „podmínky v pekle“ jsou proti tomu „dovolená na Havaji“.

Ostatně ale zdokumentování předání „NĚČEHO“ je důležité i při předávání dle §8/1 zá.67/2013. Bude jen na poskytovateli jak následně dokáže, jak „doložil příjemci … náklady“. Jak dokáže, že předal VEŠKERÉ podklady/postupy potřebné pro splatnost vyúčtování. Pokud tedy nějaký blbý poskytovatel (SVJ) nedá žadateli (členu SVJ) „NIC“, pak mu asi písemně nepotvrdíte, že „Vám to NIC stačí“ nebo, že to „NIC“ považujete za „NĚCO“.

© Čmuchal

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.