Vložil Žofré (bez ověření), 14. Únor 2018 - 19:12

Radko, je vidět, že se v této oblasti nepohybujete, on totiž zedník s milionovým obratem na Schwarzsystem je mýtus asi jako jednorožec. Buď:

  1. jede na Schwarzsystem, firma mu dává cca 55 000,– na fakturu, více ani omylem, to jej radši zaměstná. V krátkodobém pohledu fajn, více v čistém, dlouhodobě špatně – nutnost spoření na penzi, při neplacení nemocenské žádná neschopenka ani invalidní důchod. (o nulové dovolené a svátcích ani nemluvím jo?).
  2. podniká na sebe, do mega obratu udělá ale vč. materiálu, nářadí, dopravy atd. Lístky dává někomu kdo si o to sníží základ daně. U zedničiny jsou náklady na materiál cca 50%. Prodejem dokladů o částce 500 000 si nazpět přijde asi o 40 000,–, tzn. že ten materiál jej skutečně stojí „pouze“ 460K Kč, která však musí skutečně zaplatit.
  3. zaměstnanec – v Brně bere (opravdu)šikovný zedník (štuky, zasekání elektra, základní vodoinstalo) mezi 30 – 35 čistého, berme tedy 32. Superhrubá je kolem 58 000.

Z krátkodobého hlediska má méně než a), b), na důchod, nemocenskou a pro případ invalidity je však zajištěn. Pozor, k tomu si připočítejte dovolenou + svátky(dám 6 dnů, ať je na víkendy), takže si k té čisté mzdě připočítejte cca 15%. O tom, že se nemusí absolutně o nic starat a chodí domu s čistou hlavou nemluvě…

Radko, ten HOAX co jste tu uvedla čítám pravidelně už řadu let. Ověřovala jste si jej někdy? Skutečně si myslíte, že Vás někdo zaměstná na Schwarzsystem proto, aby Vám mohl dát více než by jej stál zaměstnanec? Uvědomte si, že nemáte šanci(coby normální člověk) získat ze systému více, nežli do něj vložíte. Toto platí bez rozdílu jak pro zaměstnance, tak pro někoho v schwarzsystemu – vložíš ho.no, dostaneš ho.no.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.