Vložil JakubBoucek, 14. Únor 2018 - 2:06

Dobrý den, děkuji za uznání. Jak je z videa vidět, aplikaci řeším pro nějakých 60 bytů, na to je tabulkový procesor dostačující, ale to, co popisujete Vy, na to už by skoro byl vhodný úplně jiný přístup. Už několik měsíců nosím v hlavě řešení, které by mohlo pokrýt i vaše potřeby – to si žádá, aby to bylo celé napsané jako samostatná aplikace – možnosti přizpůsobení tabulkového procesoru jsou omezené, ale zase v něm bylo možné celý projekt z ničeho vytvořit za nějakých 6 hodin. Úprava pro velká SVJ by si ale vyžádala enormní množství času, který nemám. Ale nějakou představu, jak to udělat, mám.

Jak jsem říkal ve videu, největší síla mé aplikace je právě závislá na internetu. Po stažení do počítače je sice základní funčnost zachována (vše se počítá pomocí standardných vzorců), ale ty největší přednosti tohoto nástroje jsou závislé na internetu.

Chápu, že je to omezující, ale holt taková je doba a pokud chcete požívat moderní nástroje, je třeba se vyvíjet s nimi. Proto vůbec neuvažuju, že bych aplikaci přizpůsoboval pro použití bez internetu. Nechápejte to prosím zle.

Co se výpadků internetu týče – já jsem už 10 let na internetu a na online nástrojích pracovně závislý, takže pro mě výpadek znamená to samé, jako by mi umřel celý počítač. Prostě to bez něj nejde. Stejně nahlížím i na hlasování – bez internetu nefunguje. Samozřejmě budu mít v počítači vždy staženou tabulku i v OpenOffice jako zálohu. Ale v případě výpadku vynaložím nejdřív maximum úsilí do jeho zprovoznění.

Ohledně ztráty dat: Aplikace používá datacentra Googlu. Takže každé kliknutí je tam zálohováno tak robusně, že ztráta dat je téměř vyloučena – mnohem větší pravděpodobnost je, že cestou ze shromáždění Vám vypadne notebook a rozbije se i daty (nebo bude odcizen, atd.).

Navíc tabulku můžete sdílet s více lidmi a změny se propíšou okamžitě, takže můžete poslat tabulku vlastníkům (pouze pro čtení) a oni na svém mobilu/tabletu/po­čítači hned mohou kontrolovat Vaše zadání. (vypadá to zbytečně, ale nástroj to umožňuje, tak proč ne :)

Ohledně textace jednotlivých částí: Děkuji za připomínky. Hodně jsem s tím bojoval, abych mohl zachovat přehlednost a srozumitelnost. Vím, že to má nedostatky, zatím to neumím udělat lépe, abych přitom nezpůsobil ještě větší zmatení. Například Váš návrh použít použít větu „50 % hlasů“ není vhodný, protože se tam přepíná mezi posuzováním kvóra dle „všech vlastníků“ vs. „přítomných vlastníků“ a tam by označení „hlasů“ bylo méně sroumitelné.

Číslo bytu je zajímavý nápad, zkusím ho tam nějak zapracovat, děkuju.

Ohledně hromadného hlasování zmocněnce: Aplikace Vám nebrání u jeho jména položky naklikat ručně. Případně mu zadat volbu hromadně v panelu a pak odlišující hlas ručně přepnout – výpočet procent se vždy počítá jen z údajů v celé tabulce. Obecně k podobným otázkám: Aplikace je navržena tak, aby pomáhala s rutinními úkoly, ale nijak neomezovala. Takže pokud máte hodně specifický požadavek, neměla by Vám nijak bránit, vždy by to mělo jít zadat ručně.

Zadávání vlastníků není ještě dořešené. Takže to celé musíte ještě dělat ručně. Až bude posun, ozvu se.

Stejně tak generování reportů do PDF je v tuto chvíli neřešené, prostě vytiskněte všechny záložky, buď na tiskárnu, nebo v prohlížeči do PDF. Sloučení všech hlasování do jedné tabulky by opět vyžadovalo velké programování (nejde to rozumně udělat pomocí vzorců), pro mne to má nízkou prirotu. Takže to zatím neplánuju.

Sloupec na poznámky/podpis u Prezenčky – ano, už jsem taky přišel na to, že chybí. Doplním.

Snad jsem odpověděl na vše. Děkuji za Vaše postřehy.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.