Vložil TN. (bez ověření), 19. Listopad 2017 - 13:44

Vzhledem k tomu, že Integri používají jen SBD pro sebe sama a pro ovládaná SVJ, která jsou pod jejich protektorátem, a vzhledem k tomu, že zástupci SBD na tomto portálu nediskutují, ale úmyslně se mu vyhýbají, tak zde těžko můžete najít někoho, kdo by v něm účtoval.

Já program omezeně znám, protože jsem byl na jednodenním školení autorů (prezentaci firmy) a v jednom družstvu jsem se o něm bavil s jednou účetní, ta si ho nemohla vynachválit (nicméně se přiznala, že jiný program nezná, protože v daném SBD pracuje od maturity…). Za programem stojí SBD Krušnohor, resp. s ním spřízněná firma.

Viděl jsem účetnictví produkované programem Integri a máte pravdu, že bylo nepřehledné a i zkušený auditor z auditorské firmy si musel kreslit vztahy, aby se v něm vyznal. Nicméně po určité době se v účetních sestavách vygenerovaných z Integri zorientovat jakžtakž dá, pokud účetnictví rozumíte (já účetnictví nerozumím, ale onen auditor se nakonec zorientoval).

Viděl jsem účetní sestavy z jiných programů horší i lepší.

Problém programu Integri je, že byl naprogramován pro bytová družstva a pro SVJ v něm nejsou připravené moduly. Pro vedení účetnictví SVJ se absolutně nehodí, jenom idiot nebo zkorumpovaný předseda dovolí vést účetnictví svému SVJ v Integri. A myslím, že dnes se už nehodí ani pro účetnictví družstev, protože byl vyvinut v 90. letech a protože není tlak ze strany zkostnatělých zpátečnických SBD, autoři necítí potřebu jej dále vyvíjet a inovovat, jak se sami přiznali, pouze program – samozřejmě se zpožděním – upravují dle vývoje účetní legislativy, a bohužel s chybami, např. autoři ještě nezaznamenali změnu vyhlášky 504/2002 Sb. platnou od roku 2016.

Pro laika bohužel generuje naprosto nesrozumitelné účetní výstupy.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.