Vložil clauvestr, 20. Listopad 2017 - 22:31

Děkuji za obsáhlou odpověď a i když na tento příspěvek již nebudete reagovat, chci Vám ze slušnosti odpovědět.
----------------------------------------------
"četl jsem ty Vaše stanovy a koukám… že také bydlíte v buzerantově".

Je to ještě horší, právě se u nás asi konalo shromáždění a mě nepozvali. Zápis tuším že nezveřejní. Jsme v područí Správce (SBD), který si dělá co chce a který má u nás ještě cca 40% všech hlasů. Já nic zatím nemohu změnit, protože ostatní vlastníci jsou vovce a Správci (SBD) jsou naprosto oddaný.
----------------------------------------------
"Resume: platíte li „zálohově příspěvek“ nepotřebujete vyúčtování těchto záloh, protože neboť účel byste měl znát."

Nerozumím, u položky "Elekřina" účel znám a byla mi vyúčtována, je to osvětlení společných prostor v domě, ale je to "záloha na službu" a mám požádat o její vrácení?
Tedy prosím o radu, ještě posílám mé vyúčtování služeb. Jak vidíte, vše je vyúčtováno, kromě "Dlouhodobé zal.naopravy" a "Správní poplatek". Navíc tam je odečet IRTN, což jsem reklamoval, to je náklad vlastní správní činnosti dle § 17 z.č.366/2013.
Takže, mám požádat o vrácení všech zaplacených záloh u všech položek, které jsou uvedeny v mém vyúčtování služeb, nebo pouze u položek "Záloha na topení", "Záloha na teplou vodu", "Záloha na stočné"? V žádosti o vrácení tedy nebudu rozlišovat zálohy na služby a zálohy na správu, ale pouze uvedu jen slovo "zálohy"?

Říkáte, že "výzva: nezúčtované zálohy v termínech 1..12/2016 připsaných na účet společenství v celkové výši XY.000 Kč žádám ve stejné výši uhradit na účet".

Poraďte prosím z jakých položek tedy mám částku "XY.000" vypočíst? Děkuji.
----------------------------------------------
"Jak koukat na „…(pojištění budovy případně bytů)…“ – Vy opravdu jste dali SVJ oprávnění sjednat pojištění „BYTŮ“? Čeho se to týká? Vnitřního vybavení? Víte přesně čeho?"

Vůbec netuším, myslím, že jsme pojištěni v rámci rámcové pojistné smlouvy mezi SČMBD a pojišťovnou Kooperativa (náš Správce je SBD, který je jistě členem SČMBD). Chystám se požádat o nahlížení dle § 1179 NOZ a vše si kolem našeho SVJ zjistit.
----------------------------------------------
"PS: Vy víte co pro Vás znamená čl.9 odst.8 ?"

Bohužel, nevím co pro mě znamená význam "Dobrá víra členů orgánu společenství se přičítá společenství".
----------------------------------------------
"Já bych písemně takový předpis odmítl jako celek, a takové zálohy bych pro jejich neurčitost neplatil (ani z části!)"

Já nemám a ani nebudu mít takové znalosti jako Vy a jiní, ale učím se. Nemohu dělat 100 věcí najednou. Musím postupně, předpis plateb je jedna věc, ale důležitější je vyúčtování. Moje "opěrná zeď" je fakt, že pouze vyúčtování, které je správné a řádné je splatné (tj. v souladu s předpisy jej regulujícími). Dostal jsem na 100% vadné vyúčtování a to jsem ani neobdržel podklady, kdybych je dostal našel bych možná další vady.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.