Vložil BVP (bez ověření), 8. Říjen 2017 - 16:20

Dobrý den,

přesně vím jaký problém popisujete. Přesně před rokem jsem bydlel s rodinou měsíc u kamaráda počas rekonstrukce svého bytu. U něho v ložnici se ozývali stejné zvuky jako kdyby kovové klepání. Nešlo usnout a to spávam hodně tvrdě.

Někde jsem četl, že je špatná diletace a to v místě podlahy/stropu kde prochází potrubí topení od sousedů kteří bydlí pod vaším bytem nebo nad Vámi. Klidně to může být i o 5 pater pod/nad Vámi. Pro představu: v podlaze je trubka třeba 30 mm a skrz ní prochází trubka od topení cca 25 mm. Takže po obvodu trubky od topení by měla být mezera. Nejhorší je, když se ty dve trubky v některém místě dotýkají! Zapne se topení teplem se trubka roztahuje a začne to divné klepání. A ráno znovu, když teplárna pustí teplo.

Bohužel přijít na konkrétní místo bude problém. Určitě bych žádal předsedu o urychlené vyřešení problému, bud´písemně nebo na shromáždění. Osobně bych nic neopravoval ani nefinancoval sám, počkal bych si na vyjádření SVJ. Celý systém vytápění je společný majetek a opravy hradí všichni!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.