Vložil Jipa, 19. Září 2017 - 6:52

Vazeny pane Lukasi Macku. Vase terasa je dle Prohlaseni vlastnika spolecnou casti domu a je tedy ve spoluvlastnictvi vsech vlastniku dle jejich spoluvlastnickych podilu. SVJ ji tedy nevlastni, ale jako pravnicka osoba ma mj. opravneni resit reklamace techto spolecnych casti domu (tedy i Vasi terasy).

Jak uvadite, terasu jste „zvelebil“ vlastnim nakladem a nyni pozadujete kompenzaci. Na ni byste mel narok pouze v pripade, pokud ostatni vlastnici odsouhlasili vasi „zvelebovaci“ investici, nebot jste „zveleboval“ nejen svuj, ale i cizi majetek. Predpokladam, ze tento souhlas nemate, takze nedostanete vubec nic.

Ostatni vlastnici pochopili, ze provedeni teras je nekvalitni a je treba je v ramci zaruky reklamovat (sam to potvrzujete nekvalitnim jilovitym podlozim). Vy jste naopak zvolil cestu „zvelebeni“ vlastnim nakladem bez souhlasu ostatnich. V teto situaci Vam nezbyva nic jineho, nez se pokusit dohodnout se vsemi spoluvlastniky, ze Vasi „zvelebene“ terasy se oprava tykat nebude (pokud je to tedy technologicky proveditelne). Ovsem zde se vystavujete riziku, ze v pripade vyskytu budoucich zavad na Vasi terase odmitnou spoluvlastnici opravy financovat ze spolecnych penez nebot jste dobrovolne odmitl bezplatne uvedeni do radneho stavu v ramci reklamace.

Co se tyka kompenzace za nevyuzivani terasy, tyto naroky budete muset resit s tim, kdo tento stav zavinil. Zrejme se asi jedna o developera, ktery dum postavil. K tomu Vam muzu poprat jen pevne nervy a zrejme i zkuseneho pravnika. Hezky den. Jirka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.