Vložil MartinII, 28. Srpen 2017 - 7:08

Mne by zajímalo, jak SVJ (úspěšně) žaluje vlastníka o 78 Kč. Je důkazní břemeno O.K ? A pokud ano, tak uspěl by naopak člen, žalující společenství o stejnou částku ? To by tu se ozvali ti, kteří zde píší o kverulantech, ztrpčujících život chudákům statutárům, kteří se obětují pro blaho vlastníků.

Soudy nemají co na práci, že přijímají žaloby o takové bagatelní částky ?

Není mi jasné, o dluh (spíše nedoplatek) z čeho ? Pokud za služby, tak soudy přijmou žalobu o neuhrazení zálohy, když potom na konci roku vyjde najevo, že žalovaný má přeplatek z rozúčtování právě o těch 78 Kč ?

O dluhu ze záloh služeb se zde, pokud se nepletu, již psalo.

Dále připomínám, že společenství platí zálohové faktury vodárnám, popelářům nikoli každý měsíc, ale třeba čtvrtletně. Tak jaképak nedoplatky a dluhy, když zálohy leží na účtu společenství třeba 3 měsíce.

A pokud jde o měsíční příspěvky správy domu, tak na účtu společenství mohou být miliony, na žalovaného vychází jeho podíl 20.000 Kč a je žalován že má mít o 78 Kč víc ?!

Nedoplatek 78 Kč je důležitý důvod, který ohrozí právní postavení či chod společenství (parafrázuji jedno ze zdůvodnění, proč nechtějí údajně soudy přijímat žaloby vlastníků proti společenství) ?

www.senatpopuli.estranky.cz/…i-spory.html

www.portalsvj.cz/…vznikne-dluh

www.portalsvj.cz/…ver-ms-praha

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.