Vložil krcma, 25. Srpen 2017 - 7:20

Magdo, rovné podmínky znamenají, že když někdo poskytuje stejnou službu, má mít stejná práva a stejné povinnosti. Ať už ve vztahu k finančnímu úřadu, či dalším regulatorním orgánům.
Jak jsem psal, osobně nemám vůbec nic proti novým platformám typu Uber či Airbnb, naopak je v obecné rovině považuji za přínosné. Ale myslím si, že třeba řidiči Uberu by měli splnit stejné požadavky jako klasičtí taxikáři. Nemohou se tvářit, že neprovozuji taxislužbu, ostatně co je to jiného?
A je mi úplně jedno, jestli toho bude dosaženo zmírněním podmínek pro klasické taxikáře (což by bylo mnou preferovaná varianta) nebo vyžadováním stejných pravidel pro řidiče Uberu. Prostě ty podmínky mají být stejné. Totéž v bledě modrém platí pro poskytovatele ubytování přes Airbnb.
Jinak s názorem Lukáše Kovandy v zásadě souhlasím (stejně jako s většinou jeho názorů). Také si nemyslím, že by měl nějaký úředník rozhodovat co to jsou "férové podmínky". Ale myslím, že "stejné" znamená prostě stejné, není zde prostor pro nějakou libovůli úředníka zvýhodňující jednu či druhou stranu..

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.