Vložil TN. (bez ověření), 23. Srpen 2017 - 9:13

Za prvé, jsem to já, kdo tady na portále soustavně zveřejňuje celé texty rozsudků okresních, krajských a vrchních soudů. Každý měsíc žádám soudy po celé republice o cca 15–20 rozsudků, sleduji judikaturu aktivně, na počítači mám uloženo stovky rozsudků. Proti SVJ a družstvům mám v tuto chvíli podáno 16 žalob, zatím jsem ještě žádnou neprohrál, ale nejsou pravomocné, kromě jednoho ne zcela významného sporu, kde jsme dosáhli smíru, druhé strany se odvolávají. Až budou pravomocné a dokonce i nebudu-li mít úspěch, zveřejním je pro dobro kolektivu.

Vždy se ale soudím o podstatu, ne o blbosti a soudím se jen, když mám jistotu, že vyhraji. To lze předem snadno poznat. Někdy není úplně jisté, když jsem v důkazní nouzi. I takový spor jsem však vyhrál díky vzájemně propojenému okruhu nepřímých důkazů, co s tím udělá odvolačka netuším.

Nenarazil jsem zatím na žádného soudce vola. Jsou soudci neinformovaní, jsou soudci líní, kterým se nechce protokolovat, ale nakonec, když pochopí, že nejste jen kverulant a obecní pošuk a že druhá strana opravdu porušuje vaše práva, začnou se sporu věnovat intenzivněji.

Pronajímám byty, čili zkušeností s bagatelními pohledávkami mám přes hlavu. Soud vždy nařídí jednání, v infoSoudu se objeví datum jednání, ale nedostanete pozvání a jednání de facto není – když má soud ode mně dostatek důkazů, rozhodne od stolu na základě listinných důkazů. Připouštím, že kdyby se dlužník bránil inteligentněji a angažoval advokáta, že by ústní jednání bylo. V tomto ohledu jsem nebyl u předchozího vyjádření přesný. Nicméně tito dlužníci jednak na advokáta nemají a druhak kvůli sporu 1500 Kč bych advokáta asi nenajímal ani já, profesionální sudič, i kdyby šlo „o princip“, prostě mi to za to nestojí i s ohledem na nejistý výsledek, kdy soud vědom si faktu, že se nemůžu v bagatelním sporu odvolat, by se meritu sporu nejspíš nevěnoval a žalobu potvrdil, aby si usnadnil práci („ekonomičnost sporu“).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.