Vložil MartinII, 26. Červen 2017 - 19:22

Neuvádíte vůbec zda jde o zálohy služeb nebo (tzv.) zálohy příspěvku správy domu a pozemku (pokud to vůbec umíte rozlišit). Pravda je, že v NV (či to je dokonce zákon) jsou označovány také jako „zálohy“ na rozdíl od NOZ kde se píše jen o příspěvku.

Předpokládám (doufám) že každý znalý práva rozumí dluhem nedoplatek z vyúčtování neuhrazený do určitého data. Dle JarkaSVJ asi neuhrazením záloh řemeslníkovi vzniká dluh ještě před vyúčtováním provedené práce. Signifikantní je to jeho „čest práci“.

  • – – – – – – – – – – – – – –

Něco o dluhu zde na webu http://www.portalsvj.cz/…y-se-spravou

Pokud tazatel píše „opakovaně se zde uvádí“, tak ta vlákna od pana Lake četl a může se je přečíst znovu. Já je aktuálně nenašel (nevím přesný řetězec k hledání).

  • – – – – – – – – – – – – – –

Nejlépe je zeptat se na vznik dluhu právníka (třeba aspoň studenta) a nebo aspoň v právní poradně.

Dluh je, že neuhradím třeba celý rok (když to schválně přeženu) příspěvky správy domu a na účtu budou ležet na konci zúčtovacího období 2 melouny ladem (můj podíl bude třeba 52.000 Kč, a při uhrazení všech záloh by byl 76.000 Kč) ?

U záloh služeb to je dle mne obdobné až na to, že když neuhradím zálohu nikoli 12× ale jen 2×, tak na konci roku budu mít přeplatek jen 2000 Kč nikoli 4000 Kč.

Dle JarkaSVJ jsem zmrd ?

Dle mne dlužím když se můj „podíl“ na příspěvcích správy domu pohybuje v červených číslech nikoli v černých i když nižších než by byly při uhrazení předpisu v plné výši.

K zálohám služeb dodávám že SVJ nehradí dodavateli služeb každý měsíc ale 2× max. 4× do roka. Tak jakýpak dluh po neuhrazení třeba 2× záloh.

  • – – – – – – – – – – – – – –

Závěr:

Tazatel zadal dotaz nepřesně ale JarekSVJ asi ví jak to přesně je a jak dluh vznikl.

K příspěvkům (zda jde o zálohy nebo konečnou platbu) doporučuji příspěvek p. Pavla ze srpna 2016.

Pokud jde o tazatelem žádané judikáty tak může hledat na nsoud.cz po zadání správného řetězce. Také by se na základě jiných příspěvků zde mohlo ukázat, že dotyčný nedostal předpis záloh a neví co a v jaké výši má hradit. Každý dluh může mít svoje specifika.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.