Vložil Korky0202, 29. Květen 2017 - 5:39

Tak si projděme, co znamenají jednotlivé části dané citace:

  1. schválení účetní závěrky – schvaluje se, že účetní závěrka proběhla standardně a nikdo k ní nemá námitek.
  2. vypořádání výsledku hospodaření – pokud SVJ vykáže zisk/ztrátu, schválit, co se s tím stane. Nesouvisí s vyúčtováním služeb dle 67/2013 Sb. a vyúčtováním DZO („fondu oprav“, příspěvků apod.).
  3. Schválení zprávy o hospodaření SV – opět věc při schvalování, že je vše OK. Pokud není, nemá to žádné dopady do účetnictví, do vyúčtování. Spíš je to podnět k tomu začít něco dělat, když je něco špatně.
  4. schválení celkové výše příspěvků na správu domu a pozemku pro příští období – schválení např. příspěvku ve formě Kč/m2 obytné přepočítané plochy apod.

A nyní to důležité patří to působnosti shromáždění. Je na tom, kdo připravujte shromáždění, zda se některý z výše uvedených bodů objeví v programu shromáždění. Ve slušném SV se objeví.

Bod č. 4 je o tom, když chcete něco měnit, nebudete přeci si schvalovat příspěvek na správu každoročně, jen v případě, kdy k tomu existuje objektivní důvod (plánovaná investice či naopak, když vám odpadnou některé náklady).

Uvedený článek definuje to, že o tom nemůže rozhodnout statutární orgán (výbor, předseda), že je to pouze shromáždění, které schvaluje tyto dokumenty a s tím spojené usnesení.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.