Vložil Misme, 27. Duben 2017 - 13:28

Ale četla. To, že není projekt potřeba, se může zdát fajn až do chvíle, kdy začnou problémy. Ty přestavby, kdy si nejeden moula myslí, že on „má právo“ a přes něj vlak nejede se nám mohou jednou pořádně vymstít. Ostatně, stačí se objednat na pár prohlídek „rekonstruovaných“ bytů a žasnout. Proto považuji za praktické pro životnost domu a přežití jeho obyvatel stanovit pravidla a vyžadovat jejich dodržování. Pak se nestane, že když bouchne plyn ve výkopu u domu, celá budova se zřítí jako domeček z karet. Když nemají rozum zákonodárci, měli bychom ho mít my, kdož se svými nejbližšími v domech bydlíme.

Pokud jde o práci statika, ten se vyjadřuje přece ke statice domu, ne bytu. Alespoň tak to funguje v té části republiky, kde momentálně bydlím. K vyzdění jádra potřeboval nejen dokumentaci bytu (původní a projektovaný nový stav), ale i domu a pokud se dobře pamatuji, vyjadřoval se (včetně výpočtů) k tomu, zda budova tuto změnu „unese“.

UPOZORNĚNÍ: Na podkladě požadavků některých zdejších přispěvatelů si čtenáře mého příspěvku dovoluji upozornit, že za případné škody způsobené jeho chybnou interpretací nenesu žádnou odpovědnost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.