Vložil Čmuchal (bez ověření), 22. Duben 2017 - 18:09

máte pravdu, se mnou „se ostatní vůbec nemusí bavit“. A já se, jistě k Vašemu údivu, ani nechci bavit s nimi. Já komunikuji se Společenstvím prostřednictvím SVJ. Společenství je poskytovatelem dle zákna o službách a společenství mi je tedy POVINNO předat seznam řádně provedených odečtů a náměrů.

S vaší „přezíravostí“ či „neznalostí“ souhlasím v tom, že pokud v SVJ nemáte dálkově odečítané vodoměry a dálkově odečítané ITN, že nelze reálně zjistit, zda předaný seznam ne/bude u kamarádíčků-výboru obsahovat podsazené odečty nebo záměrně či nezáměrně chybně odečtené náměry. To opravdu NELZE zjistit, a je nutné spolehnout se na poctivost odečítačů. V SVJ kde mají dálkový odečet je k dispozici výpis (např pro E-ITN-30) který ukazuje i všechny pokusy o manipulace. Stejně tak jsou na tom vodoměry KADEN+s dálkovým odečtem.

Ovšem předaný seznam, je již TÍM PODKLADEM, který rozúčtovatel použije pro rozúčtování, A který VÁM JE SVJ na Vaši žádost (§8 zák.67/2013) též poskytnout.

Dokonce §6/f vyhl.269/2015 to ukládá VÝSLOVNĚ pro náklady na příjemce služeb za teplo. Z toho se dají odvodit náměry v bytě – nicméně ty nejsou potřebné. Příjemcem služby z pohledu místa spotřeby je bytová jednotka. A vás z tooto úhlu pohledu zajímá nepochybně, zda byt vedle Vašeho bytu MÁ/NEMÁ nějaký přijatelný náklad za teplo, nebo zda pro ostatní funguje Váš byt jako mega-lednička (Vám teplo odebere a předá ho vně – Vašim sousedům).

Rozumné lidi (Vás asi nikoliv) pak zajímá (1) jeli „ztratné za vodu >20%“ nebo (2) který soused nebyl započten do rozúčtování nebo (3) zda si předseda neplní vodou bazén nebo (4) zda pro realizaci soutěže mladých požárníků není voda vystříkaná v objemu stovek m3 právě z hydrantu za Vaším hlavním vodoměrem nebo (5)… atd.

Je třeba ale zdůraznit, že i KDYBY bylo „ztratné“ =0% nebo záporné (to je běžný stav!!), že §8 zák.67/2013 Vám dává PRÁVO chtít seznam všech odběrných míst a k nim příslušné spotřeby.

Podklady musí být NATOLIK úplné/srozumi­telné/komplex­ní aby z nich mohl nezávislý soudní znalec provést rekonstrukci každého jednoho vyúčtování služeb. Jinak je vyúčtování nepřezkoumatelné a nesplatné. Do této úrovně poznání, jste ale Vy (a většina tazatelů zde) bohužel zatím nedospěl.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.