Vložil JaVa, 6. Duben 2017 - 7:26

Nepíšete,kdo u vás dělá správu domu a pozemku.Zřejmě to bude Družstvo-původní vlastník budovy.Vám by mělo stačit k legalizaci vašeho SVJ,předložit představenstvu Družstva,vlas­tnícímu ještě dvě bytové jednotky, znění tohoto § a zákona: z.č. 72/1994 ,§ 9 odst.8

(8) Shromáždění je nejvyšším orgánem společenství. První schůze shromáždění se musí konat nejdéle do 60 dnů po vzniku společenství (odstavec 3); svolá ji původní vlastník budovy. Na této schůzi shromáždění schvaluje stanovy společenství a volí orgány společenství podle odstavce 7 písm. b) a c). Tato schůze se může konat jen za účasti notáře, který o jejím průběhu, volbě a složení orgánů společenství a schvalování stanov pořídí notářský zápis, jehož přílohu tvoří schválené stanovy společenství. Náklady na činnost orgánů společenství se považují za náklady společenství spojené se správou domu.

A Vy si nastudujte vše o vzniku SVJ ze zákona 72/1994 Sb.,jehož znění naleznete v oddílu „Legislativa“.Je tam i n.v.371/2004 Sb.,tzv.„Vzorové stanovy“,kterými se vaše SVJ doposud řídí a podle nich také bude za účasti notáře,probíhat ustavující shromáždění vlastníků jednotek ve vašem domě až do okamžiku schválení stanov nových.

http://www.portalsvj.cz/…m-vzniku-svj#…

JaVa

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.