Vložil Marketata, 1. Březen 2017 - 7:46

Původního vlastníka domu neznám (v mých dokumentech od bytu nikde zmínka není) ale v brzké době si to zjistím.

Závěrem tedy shrnu:

1)Okamžikem vkladu Prohlášení2000 do katastru se „budova“ změnila na „dům s byty a nebytovými prostory“ řídím se tedy podle ZoVB. Vznikli tím jednotky a společné části domu. Od tohoto okamžiku se veškeré rozhodování mezi vlastníky jednotek děje podle ZoVB.

2)Po naplnění podmínek § 9 odst. 3 (pět jednotek, tři navzájem různí vlastníci) vznikne SVJ jako právnická osoba. Má od daného okamžiku právní subjektivitu. Má své stanovy (371/2004 Sb. nařízení vlády VZOROVÉ STANOVY) a má též osoby plnící (nedobrovolně?) funkci orgánů společenství podle § 9 odst. 9 ZoVB. Nemá zatím IČ a není zapsáno do rejstříku.

3)Volba statutárního orgánu – V NAŠEM DOMĚ POTÉ ALE NEPROBĚHLA. Volbou svého statutárního orgánu společenství získává způsobilost vykonávat správu domu a fakticky se této správy i ujímá. Tím končí správa osobou zapsanou v Prohlášení.

4)Zápis do rejstříku – TENTO KROK UŽ TAKÉ NIKDO Z PŮVODNÍCH VLASTNÍKŮ NEDOTÁHL DOKONCE. Registrací statutárního orgánu rejstříkovým soudem dojde ke „zviditelnění“ SVJ navenek a zároveň k přidělení IČ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.