Vložil Neznalý (bez ověření), 20. Únor 2017 - 16:39

Bohužel otázka zní, jak nízko nad tím hrobem jste.

Z toho že umíte položit dotaz na tomto Portálu, lze soudit, že máte přístup k internetu (jak na položení dotazu, tak na pozdější získání odpovědi). Důchod Vám zjevně stačí i na elektřinu a na pripojení k internetu. Jste aktivní – protože jak jinak, než potulováním se po sousedech nebo po společných SVJ-párty byste se dozvěděl, že vlastníci chystají dům „technicky zhodnotit“.

Dobrá zpráva je, že přispívat nemusíte, protože nejde o „náklady spojené se správou domu a pozemku“ (§15/1 ZVB). Pokud výtah neexistoval, pak jde skutečně o „technické zhodnocení“ a k jejímu odsouhlasení „je zapotřebí souhlasu všech vlastníků jednotek“ (§11/5 ZVB). Další kvórum najdete i ve stavebním zákoně (tuším že někde okolo §104..106).

Špatná zpráva je, že prosadit právo stojí peníze (pro advokátní psy → psi kteří Vás nepokoušou, ale nelze většinou nalézt – viz. zkoukněte pár dílů u soudkyně Brambory na TV-Barandov) a čerstvý mozek (aby Vás ti psi, jen nestáhli ze zbytku peněz) a čas (který podle vašeho tvrzení moc nemáte cit. „…jeste par roku …“). Tyto „komodity“ zjevně nemáte. Nicméně to nebrání tomu, abyste se vzepřel a zvýšený příspěvek neplatil (já samozřejmě nevím jak to u Vás chodí – zda se usnesení archivují nebo jako u Pavla nearchivují (zahazují), nevím zda máte přehled o účetnictví – aby Vás nepodvedli, nevím zda platíte zálohy „do sudu“ aniž byste věděli co se s nimi děje dál, nevím … apod.)

Rada moje zní: pro zvážení všech rizik si budete muset udělat SWOT analýzu (https://cs.wikipedia.org/wiki/SWOT – s někým „slušným“ (nebo i s adv-psem) se o ní poraďte). Teprve z ní vyplyne, jaké postupné kroky povedou k nejnižší hladině entropie Vašeho problému.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.