Vložil Korky0202, 20. Únor 2017 - 5:32

A je Vám známo, že o tom, jak vysoký příspěvek bude, rozhodují vlastníci na Shromáždění. Můžete tedy argumentovat čísly jakými chcete, poslední slovo mají vlastníci bytových jednotek.

Takže přesto, že jim ukážete výpočty, že (teď budu plácat pouze částky) optimální příspěvek na základě provedeného propočtu, který bere v úvahu různé faktory, včetně inflace, by měla být 35 Kč/m2, tak se Vám může stát, že vlastníci toto odmítnou.

Všichni však vědí, že „něco“ by se platit mělo, aby SVJ mělo dostatek „provozních“ peněz. Tak se začne licitovat tím, že někdo navrhne částku nižší.

Můžete nakonec tedy skončit na částce třeba 32 Kč/m2 či třeba na 25 Kč/m2.

Když budete členem výboru, který spočítal, že optimum je 35 Kč/m2, budete ihned po skončení tohoto Shromáždění oznamovat, že odstupujete z funkce, protože výše příspěvků neodpovídá potřebám domu?!

Budete odstupovat z funkce, protože prošla výše příspěvku bez výpočtu, protože to někdo navrhl na shromáždění?!

Na vše, včetně příspěvků či DZ či záloh se dá přistupovat ze dvou stran. Nakonec však platí, že můžete počítat, jak chcete, konečné slovo mají vlastníci samotní, jestliže schválení příspěvku či zálohy patří do kompetence Shromáždění.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.