Vložil Korky0202, 17. Únor 2017 - 11:51

Pokud vím dle zákona se neusnáší na usnesení Výbor s ovčany ale shromáždění?

Uvědomte co se pod pojmem trestného činu vydírání schovává: // (1) Kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitým trestem.//

Pokud vím usnesení není forma násilí a ni forma těžké újmy.

Havárie vody či odpadu, kdy například zjistíte či Vás někdo upozorní, že dochází k úniků vody či odpadních vod. Každá stavební část je dimenzovaná na nějakou životnost. Může se však stát, že nedostojí některá část plánované životnosti.

Je nutné si uvědomit, když budete svéhlavě trvat, že na každou část včetně havárií bude určena hromádka, tak opět bez svolání a usnesení nelze z definované hromádky brát peníze na jiný účel.

Takže například definujete hromádky příspěvek na opravy havárií a když na uvedené hromádce nebudou dostatečné prostředky, nemůžete jako člen výboru vzít peníze z jiné hromádky, protože je účelově vázaná usnesením, které vymyslel pan Vlastiks, že na tento účel jde tyto platby a na tento druhý.

Dostanete se do toho stavu, jak to funguje například ve městech, kde se musí každý přesun i těch tzv. „dřevěných“ peněz, schvalovat v radě či zastupitelstvu.

Všechno je pouze o lidech. Pokud lidé chtějí mít ve Výboru neschopné lidi, tak si je tam zvolí.

Nenadálý náklad může být i to, že odvoláte výbor a zvolíte nové členy. Nemáte v předpise definovanou hromádky na poplatku u soudu, ale máte definované všechny peníze na nějaký z účelů. Pak nemáte z čeho hradit!

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.