Vložil °° (bez ověření), 29. Leden 2017 - 13:41

Pane JaVa citoval jste z příspěvku p. laka: „Vlastníkovi jednotky přece nikdo nebrání, aby toto své právo uplatnil – ovšem musí to učinit v dostatečném předstihu před konáním shromáždění tak, aby svolávající mohl tento jeho návrh zařadit do programu.“

A jak si to představujete „v dostatečném předstihu před konáním shromáždění tak, aby svolávající mohl tento jeho návrh zařadit do programu“ Vlastníci se dozví z pozvánky, že se uskuteční za 14 dní shromáždění. Několik z nich se obrátí se na svolávajícího, aby doplnil do programu jimi navržené nové body. A co má podle vás udělat svolávající, v případě, že rozesílá pozvánky, má rozeslat pozvánky nové s doplněnými body programu a vyvěsit novou pozvánku se všemi novými body? Pokut to vůbec zvládne udělat tak, aby se to všem včas doručilo, může vůbec včas zajistit potřebné podklady k novým projednávaným bodům k nahlédnutí zájemcům a bude tak vůbec poskytnut potřebný čas vlastníkům na jejich prostudování?

A co když předsedající odmítne žádost vlastníků zasílat nové pozvánky s tím, že by už nebyla splněna lhůta 14 dní před konáním shromáždění? A co odpovíte svolávajícímu na námitku, že povinnost zařadit nové body na pozvánku není a ať uvedete zákonné ustanovení, které takovou povinnost ukládá?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.