Úvěr na 20 let?

Vložil P.T. (bez ověření), 17. Leden 2017 - 10:30 ::

Výbor navrhuje schválit úvěr na 20 let, s fixací po celou dobu, částka 25 milionů Kč (odpovídá 250 tisíc na jednotku). Úvěrem se zafinancuje zateplení, sanace balkonů, nové vchody do domu, nová elektroinstalace a nové výtahy. Úrok se zdá slušný – 1,47 %. Měsíční splátku 120 tisíc Kč v pohodě pokryje v současnosti nastavená výše zálohy do DZO (vybereme 170 tisíc Kč měs.), platíme do fondu oprav 30 Kč/metr čtvereční. Máme v současnosti jiný úvěr, který ale předčasně splatíme naspořenými prostředky (zůstatek úvěru je cca 1,5 mil Kč).

Nevím, jak se k návrhu postavit, protože jakmile sazbu zafixujeme na 20 let, nebudeme moci s úvěrovou smlouvou hnout a „budoucí generace“ bude muset plnit podmínky dnes nastavené úvěrové smlouvy. Výhodné je, že žádné striktní podmínky ve smlouvě nejsou, banka ani nepožaduje, abychom u ní, resp. u sesterské banky vedli účet (jde o SSČS ze skupiny ČS).

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.