Vložil TV (bez ověření), 27. Prosinec 2016 - 17:19

Nebudu polemizovat s mnoha dle mého názoru zcestnými příspěvky níže, ale sdělím jasný postup, jak jsme to vyřešili u nás. A protože jsem předsedou výboru SVJ už 6 let, tak vím o čem mluvím.

Výbor Vás nutí zamykat asi proto, že k tomu má důvod. Zřejmě jste často středem pozornosti zlodějů. U nás to bylo stejné. na druhou stranu zamykání je v rozporu s požárními předpisy a pokud by při požáru uhořel někdo jen proto, že se nedostal z domu uzamčenými dveřmi, tak je to zodpovědnost výboru a členové výboru jdou sedět (usmrcení z nedbalosti?) a zaplatí pozůstalým velké peníze… navíc zamykání je nekomfortní, protože nemůžete použít domovní telefon na otvírání dveří na dálku… problémem je také nedisciplinovanost lidí, takže mnohdy zamčeno není.

Takže se nebraňte, ale výboru dejte možnost to vyřešit. co budete potřebovat, jsou peníze. za ty pořídíte samozamykací (elektromotorický typ) zámek (opravdu existuje! o)), který sám zamkne, jde dálkově ovládat a zevnitř normálně klikou otevřete. nás stál tento typ cca 50.000 včetně DPH a montáže (máme od NEXT a je super, ale určitě seženete i levnější). Navíc jsme dali přidělat i zvukovou a optickou signalizaci nedovřených dveří, to pro případ, kdy samozavírač nezaklapne sám dveře a opancérovali okolí zámku proti páčení. (existují i levné „pouze“ mechanické typy, ale ty nejdou ovládat na dálku a jsou víc poruchové)

U nás investici schválilo Shromáždění a výbor to pak zařídil.

Jiná správná varianta, než samozamykací zámky nebo nezamykat neexistuje a nenechte si namluvit něco jiného. Prostě zadarmo to „cedulkou“ nevyřešíte…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.