Odmítnutí úklidové firmy některými vlastníky bytů

Vložil Vlastník (bez ověření), 24. Listopad 2016 - 22:13 ::

Náš dům obývají většinou starší spoluobčané (důchodci). Ti si na domovní schůzi nadpoloviční většinou odhlasovali, že úklid společných prostor bude za všechny vlastníky bytů provádět smluvně dohodnutá firma. Jejich argument je, že když si úklid objedná vlastník samostatně vyjde ho to draze.
Může nám (vlastníkům bytů)většina vnucovat tuto zpoplatněnou službu,o kterou nestojíme a bez našeho souhlasu nám strhávat peníze za tuto službu?

Úklid společných prostor jsme si dělali vždy sami – nikdy nám to nedělalo a nedělá žádné problémy.
Jde však o princip – může Vám obecně někdo vnutit nějakou službu, o kterou nestojíte?

Jako protipříklad, který by se těmto starším spoluobčanům (důchodcům) jistě nelíbil, uvedu možnost společného objednání připojení internetu pro všechny byty v našem domě(při odhlasování nadpoloviční většinou). Tedy i pro ty byty, v nichž internet starší spoluobčané nikdy nevyužijí. Cena internetu by byla samozřejmě takto na bytovou jednotku daleko nižší, než když si objednává internet každý sám.

Další protipříklad. Nadpoloviční většina by mohla odhlasovat, že určitý vlastník bytu bude platit do fondu oprav více než ostatní vlastníci. Takových příkladů by se mohlo uvést daleko víc.

Děkuji za Vaše reakce

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.