Vložil Pavel, 6. Listopad 2016 - 23:20

Leo,

1)je jasné, že pokud nemáte ve stávajících stanovách notáře a jste SVJ vzniklé do konce roku 2013, tak notáře mít nemusíte.

2)Je jasné, že úprava SVJ v NOZ je paskvil.

V současné době se projednává ST 642, který se připravuje do Senátu.

Dále je od 9/2016 u poslanců ST 920, který problematiku SVJ také ovlivní.

Ve ST 920/1 uvádí vláda, že „má Ministerstvo pro místní rozvoj připravit a do konce roku 2017 předložit návrhy řešení aktuálních problémů bytového spoluvlastnictví a společenství vlastníků jednotek, tedy připravit novelu občanského zákoníku v těch otázkách bytového práva, které v praxi přinášejí problémy“.

3)Když se seznámíte, jak rozsáhle je navržena novela ZOK, tak lze očekávat, že novela NOZ bude ještě rozsáhlejší.

4)Za této situace jsme se v našem SVJ rozhodli novelu stanov v současné době neprovádět. Nežijeme proto, abychom skákali jak nějací neumětelové pískají. Stávající stanovy nám vyhovují. Nenavádím, jen konstatuji.

5)Pořádková pokuta je uvedena v § 104 zákona č. 304/2013 Sb. Je veřejným tajemstvím, že rejstříkové soudy nestíhají. Dosud nevyzývají ani k plnění § 122/1 téhož zákona kde byl termín 1.7.2014.

6)Rozhodnutí je na Vás. Já bych dal přednost důkladnému projednání stanov. Osobně považuji stanovy za dokument, který by neměl podléhat rozmarům vrchnosti, ale měl by být relativně stálý.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.