Vložil provlada, 31. Říjen 2016 - 9:33

Zkusíte-li na tomto portálu vyhledávání fondu oprav, naleznete tvrzení, že jde o jednoznačný, všem zřejmý pojem. Jiné názory soudí, že jde o nejednoznačný, ryze subjektivní pojem, skrývající leccos. Váš dotaz dává za pravdu druhým.

Zkuste prostudovat vaše stanovy, zda FO definují, určují jeho vlastníka, způsob jeho plnění a použití shromážděných prostředků. Nejspíše neuspějete – pak jde o typický zastírací manévr ukrývání skutečných toků peněz. Proč by se výbor trápil plánováním, když může utrácet kdykoliv za cokoliv a díry v rozpočtu lepit úvěry. Málokde nenajdou dost vlastníků ke schválení.

SVJ je povinno rozepsat Vám detailně z jakých položek se požadované příspěvky skládají. Splátky úvěru v nich být nesmějí – správa úvěru není správou domu. Pokud jste již i jedinkrát do černé skříňky FO zaplatila, máte smůlu a povinnost platit nadále.

Pokud Vám SVJ neobjasní důvod požadovaných plateb a jste-li přesvědčena, že SVJ své požadavky neobhájí, neplaťte. Výsledek bude ve hvězdách, neboli právním systému.

U úvěru předešlého majitele a jeho přechodu na Vás zkuste vyhledat přechod dluhu na tomto portále. Názorů, co NOZ tvrdí najdete dost.

V.Procházka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.