Vložil Taisa, 10. Říjen 2016 - 10:20

Pán tvrdí, že hlasoval proti. Protistrana též potvrzuje, že hlasoval proti. Ani soud první instance to nezpochybnil. Zpochybňuje až to odvolací a dovolací soud – neznámo proč.

Měli listinu s kolonkou pro podpis, kterou podepsali všichni, kdo jsou pro. Nebyla tam kolonka pro, proti, zdržel se – ale jen pro. Kdo se nepodepsal, byl buď proti, nebo se zdržel hlasování. Ovšem to se zpětně nedá nijak poznat.

Pro přehlasovaného vlastníka je důležité, aby bylo jasné, že byl proti. V tom s Vámi souhlasím. Zde byl však nastaven způsob hlasování, při kterém bylo jasné pouze kdo byl pro. O způsobu hlasování rozhoduje výbor SVJ, nikoli přehlasovaný vlastník. Proto by nejasný způsob hlasování nikdy neměl soud použít v neprospěch přehlasovaného vlastníka. Kdyby to takto fungovalo, byla by to pro výbory SVJ velmi jednoduchá vychcaná finta. Každý přehlasovaný vlastník by měl svůj soud předem prohraný.

Jak už napsal někdo v diskusi výše, je to poučení pro ostatní, pokud jste proti, a hlasuje se u Vás nějakým takovýmto podivným způsobem, je potřeba se podepsat a výslovně napsat hlasuji proti, event. proč hlasuji proti.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.