Vložil N. Klainová (bez ověření), 1. Říjen 2016 - 8:45

Dříve platilo, že ze správy domu nemůže vzniknout VH, protože náklady na správu byly kryty výnosy na účtu 649. Každé SVJ, které mělo BÚ, mělo mít ve svém účetnictví i úroky z BÚ, které měly vstupovat do VH. Pokud někdo účtuje nezálohové příspěvky, je situace zcela jiná a VH vznikne.

Do účtové skupiny 60 nadále ve svých příkladech účtuji příspěvky na správu nepředepisované formou záloh. Ale zatím neznám SVJ, které takto účtuje, proto jsem to napsala. Kdybych místo položky ve výkazu viděla účet, nenapsala bych to.

Já umím podložit každé své tvrzení, jenom mě na to přejde chuť, pokud se někdo chová neomaleně. Proto tady další odpověď nečekejte. Nemám potřebu se schovávat. V případě, že byste mne nutně potřeboval urazit, mi napište na klaiex@seznam­.cz. Tady to zabírá místo.

S Vaší poslední větou bych souhlasila, kdyby SVJ opravdu dostala k účetnictví ve zjednodušeném rozsahu informace, o kterých píšete. Já jsem nepsala o závěrce ve zjednodušeném rozsahu, ale o účetnictví ve zjednodušeném rozsahu.

Na svůj web nepouštím diskuse, abych se vyvarovala příspěvků, jako jsou ty poslední ze dneška viz Xyz, a podobných, včetně Vašich. S návštěvníky svého webu si dopisuji, odpovídám na jejich dotazy, diskutujeme.

N. Klainová

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.