Vložil Petr. (bez ověření), 28. Září 2016 - 19:21

Taiso perlíte čím dál víc.

Členka výboru není stavební dozor. Žádný zápis není povina vystavovat. Nevymýšlejte si zase hovadiny. A už vůbec není oprávněná vydávat nějaké rozhodnutí, zda můžete ve stavebních úpravách pokračovat nebo ne. Prostě pokud zjistí, že jste neoprávněně zasáhla nebo změnila společnou část domu, tak vás upozorní na vaši povinnost, uvést neoprávněnou stavební úpravu do původního stavu. Pokud neoprávněnou stavební úpravu nezjistí, tak vám řekne nashledanou a odejde. Není její povinností ani důvod psát nějaký zápis. Maximálně vás SVJ písemně vyzve k nápravě. Pokud vlastník udělá neoprávněnou stavební úpravu, tak lze pohledem zjistit, zda je to pravda nebo ne. Na to nepotřebujete psát nějaký zápis.

Nedělejte z členky výboru hlupáka, který není schopen zjistit si, která zeď je společná. Vy jste snad padlá na hlavu, když se domníváte, že ke každé takové banální kontrole si bude SVJ zvát a platit odborníka stavaře, elektrikáře a kdoví koho ještě.

Samozřejmě, že jste si za vaše stavební úpravy vždy odpovědná pouze vy sama, bez ohledu na to, zda u vás nějaký člen výboru kontrolu provedl, nebo vůbec neprovedl. I kdyby se na neoprávněnou úpravu při kontrole nepřišlo, nezbavuje vás odpovědnosti uvést věc do pořádku, když by se na to přišlo později. Nebuďte alibista, pokud porušíte své povinnosti (neoprávněný zásah do spolecných částí domu), tak jste za to odpovědná pouze vy a nikdo jiný. Výmluva na to, že vás na to měla upozornit kontrola, vás zodpovědnosti rozhodně nezbaví.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.