Vložil Taisa, 28. Září 2016 - 12:13

„A proč by měla členka výboru zodpovídat za kvalitu stavebních úprav a něco podepisovat? Nic podepisovat nemusí a ani nebude.“ Když už mi někdo leze do bytu na kontrolu stavebních prací, trvám na tom, aby byl z kontroly pořízen zápis. Včetně rozhodnutí, zda je postup prací v pořádku nebo ne, zda mohu pokračovat nebo ne. Není můj problém, že si SVJ zvolilo jako stavební dozor šatnářku.

„Ona přišla zkontrolovat, zda neproběhly neoprávněné zásahy do společených částí domu. Pokud zjistí neoprávněný zásah, bude SVJ požadovat uvedení do původního stavu. Pokud nezjistí neoprávněný zásah do SČ nemusí nic dalšího řešit.“ Bez vzdělání a praxe v oboru, jak zjistí např. ve starém domě, která příčka je nosná (společná) a která nenosná (nespolečná)?

„Pokud vlastník provede špatně nějakou stavební úpravu, samozřejmě za ni odpovídá, bez ohledu na to, zda členka výboru prováděla kontrolu neoprávněného zásahu do SČ.“ Rozhodnutí a zodpovědnost jdou ruku v ruce. Nemůžete si osobovat právo rozhodovat a přitom se vyvázat z odpovědnosti za Vaše rozhodnutí. Pokud si SVJ osobuje právo stavební úpravy průběžně kontrolovat, za jakým jiným účelem, než rozhodnout, zda stavební úpravy mohou pokračovat nebo ne? V obou případech samozřejmě nese za svoje rozhodnutí odpovědnost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.