Vložil HajdyHou (bez ověření), 23. Září 2016 - 15:13
Ano, přesně jak to píšeš. Odhlasovat to LZE.
U nás se teď taková hlasování provádí pdle §1210/11 NOZ. Konkrétně: shromáždění se nesvolá vůbec (což ale žádné z ofcí zřejmě nevadí, dokud se to jí osobně nebude týkat), ale napíše se, že má rozhodnout ve věci „…blůá blůá blůá…“ a za měsíc se napíše, že bylo rozhodnuto tak a tak (zda OPRAVDU bylo nebo ne, nelze zjistit, protože stanovy neobsahují nárok na zápis takže podle výkladu výborovýho-psa, nárok neexistuje a stejně tak nelze zjistit kdo byl pro a kdo proti – tím je vyloučeno abyste se obrátil na soud včas, protože na soud se lze obrátit pouze jako vlastník přehlasovaný – ale dokážete snad včas dokázat, že „svatý výborový zápis“ je listinou lháře?)
Takže zpět k věci:
(1) per-rollam se rozhodne o mně (panu Hajdym.. či jiném prudiči) – že bude platit 10-ti násobek záloh s účinností „za 4-měsíce“ od přijetí usnesení. Usnesení se vyvěsí na nástěnku neprodleně po přijetí na dobu potřebnou k vyfocení aby bylo možné se s ním „seznámit“ a ihned po focení se sundá. 4-tého měsíce se pošle Hajdymu nový předpis záloh s odůvodněním že tak rozhodla „komunita“ protože byla tuhá zima. Hajdy ani neví, že ostatní mají jiné předpisy záloh a popravdě by ho to ani nemuselo zajímat, protože ví že SVJ může udělat jednotlivě dvoustranná ujednání. Hajdt ví, že při rozúčování by se vše „mělo srovnat“.
(2) per-rollam se rozhodne o mně (panu Hajdym.. či jiném prudiči) – že bude platit 10-ti násobek úhrad za služby dodávky vody, výtahu, úklidu, donosu pizzy, připojení na web některých bytů …atd (s výjimkou tepla, kde ho pořád ještě chrání §6 ZSL). Po skončení zúčtovacího období, se mu předá vyúčtování s takovými údaji aby nemohl nijak zjistit která bije; jeho požadavek podklady, bankovní záznamy a způsob rozúčtování se ignoruje a nekomunikuje se; po datu splatnosti se na něj pošle tlupa goril (vymahačů) z nichž ta co umí mluvit tvrdí, že údajný dluh vyúčtování služeb je splatný a že za prodlení naskakuje gorilí-pokuta 2500/den. Rovnou mu také gorila s darem řeči sdělí, že pokud nezaplatí YHNED (tedy před skončením soudu), že SVJ odpojí elektřinu do bytu, vymění zámky do domu případně vypne výtah → podívejte se do SVJ-ček v Teplicích, většina jich používá na výtahy čip (podle mých informací i záchranka si musí namastit lýtka, protože čip, buď nedostanou, tam kde ho dostanou je nefunkční a nakonec – ani ho nechtějí, protože univerzální čipy fungující ve Vaněrko-výtazích v různých domech a SVJ, prostě nejsou).

Z uvedeného příkladu z praxe je zřejmé, že je zcela PRAVDIVÉ, že „není potřeba svolávat shromáždění pokaždé“. Stačí, bude li ve výboru užíván „rozum pod průměrného člověka“… 

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.