Vložil páčko (bez ověření), 7. Září 2016 - 12:32

§6 písmeno f) Vyhlášky 269/2015 Sb. pojednává vo teplý vodě a všechny požadovaný čísla i podklady k nim ve vyúčtování jsou. Celkově bych šablonu hodnotil jako jednu z lepších, který jsem měl možnost vidět.

Vo váma zmiňovaným teple pojednává §3 a v šabloně posoudit nejde, páč tam je rozúčtováno čistě podle plochy. Pro posouzení by bylo nutný vidět vyúčtování s náměrama, třeba anonymizovaný.

Kopii faktur by vám SVJ mělo dodat ke všem položkám, pro váš příklad s výtahem teda X faktur se součtem fakturovanejch částek 9345 Kč, stejně tak pro všechny ostatní služby. Nemyslim ale že by tady někdo fixloval.

Ovšem kopírování by bylo na váš náklad a můžou si započíst nejenom cifru za kopie, ale i za čas co na tom kopírování stráví. Vono neni prdka vytáhnout ze šanonu 50–100 faktur, okopčit a zase zařadit na správný místo.

Podle §8 zákona 67/2013 Sb. má SVJ povinnost nejpozději do 5 měsíců po skončení zúčtovacího období doložit vám náklady na jednotlivé služby, způsob jejich rozúčtování, způsob stanovení výše záloh za služby a provedení vyúčtování podle tohoto zákona a umožnit vám služeb pořízení kopie podkladů, a to na základě písemné žádosti.

Bohužel jsem se už setkal i s gramaticky doslovným výkladem, že po 31.5. už vám nemusí dokládat vůbec nic. A máme září, že.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.