Vložil Vyděšený (bez ověření), 31. Srpen 2016 - 5:03

pane Anone,

(1) reklamoval jsem písemně, na doručenku. Jenomže zde menám jasno: když jsem na první pohled zjistil, že vyúčtování je vadné, tak logicky potřebuji podklady a ty jsem písemně žádal, ale nemám je doposud. V §8/2 se říká, že reklamace se podá neprodlenně, max. do 30 dní nebo po předložení podkladů. Já podal před-reklamaci, protože logicky hlavní-reklamaci mohu podat až po prostudování podkladů a nalezení problémů. Takže co myslíte, podal jsem vůbec reklamaci ve smyslu zákona o službách? A podal li jsem ji, podal jsem ji včas? – Já osobně se domnívám že hlavní reklamace je blokována nedodáním těch podkladů, takže se domnívám, že ve zpoždění nejsem. Ale nevím.

(2) jak byste uplatnil těch 50Kč? Zápočtem? Výzvou k zaplacení?

(3) proč se domníváte, že jde o 50Kč, když v účetním období 2015 (do 31.12.2015) platilo 100Kč. Pravda, není mi teď jasné, zda se to nyní má „dělit“ nebo zda celé vyřízení spadá do platnosti předpisu do 31.12. ale to mne teď zrovna netrápí. Teď mám vítr z osob vystupujících za „Vymahači a spol.“

(4) k jakému datu mám uplatnění provést? Mám čekat až bude povinnost nějak úplně splněna, nebo mám provést částečný výpočet výše pokuty?

(5) jak byste uplatnil náklady na „upomínání“ které navrhujete? Teď jsem někde četl že to je tzv. „příslušenství“ – jedna upomínka: podání na poště min. 53Kč, tisk min. 2Kč, MHD min. 40Kč – na poštu to mám dost daleko…

(6) Co s těmi vymahači – v životě jsem se s takovými hyenami nesetkal. Nemohou mne třeba inzultovat? Já sice hodlám nezaplatit – ale má pro Vás nějakou váhu ten dopis od firmy „Vymahači a spol.“ nebo byste jej jen založil pro budoucí soudní či trestní jednání a nyní na něj vůbec nereflektoval …a pouze vyztužil dveře zevnitř?

(7) Co mi chcete naznačit citací těch dvou §§-fů – §8 a §13? Já je znám.

(8) Zda souhlasí ostatní vlastníci s čím? S vyúčtováním mým, nebo svým? Já nevím, pokud takoví jsou, pak za mnou nepřišli a já je neznám. Zástupce SVJ samozřejmě tvrdil v minulém roce, že zavilý reklamovač jsem pouze já a že všichni ostatní jsou spokojeni. A jako každoročně mi zástupci SVJ jako papoušci sdělili (platí jen pro minulé roky – nyní mi neřekli nic), že všechny moje námitky jsou nesmyslné, že jim nerozumí nikdo (údajně ani „hajzl-bába“). Já tedy nevím, ale jeli předběžnou námitkou, že nevím za co mi účtují 9000 a že chci podklady – tak já v tomto žádnou nesrozumitelnost nenacházím.

Petr

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.