Vložil HajdyHou (bez ověření), 23. Srpen 2016 - 0:29

Jo, taky jsem již přemýšlel kdy je vlastně usnesení platné, kdy je zápis platný? Dle §11/3 ZVB se máte odvolávat do dvou měsíců PO shromáždění, nebo PO tom co lze mít za to, že jste seznámen s písemnou podobou obsahu usnesení (tedy v rejstříku SVJ)… (§551 NOZ ??)

Teď zrovna jsem byl navštívit v pořadí 11 ctýho právníka (beru je po řadě podle ČAK a podle vzdálenosti od mého bydliště). Byla jedním z těch lepších právokatů (řeší hlavně insolvence, ale bytové právo údajně také), nicméně na zcela konrétní dotazy nepoužívala rozum „pro klienta“ ale „právnický“. Např. SVJ(2000) se podle ní řídí výhradně dle NOZ, proti zápisu ve kterém je hlasování o „něčem“ o čem se nehlasovalo – nemá cenu napadat, když nemám video-záznam toho, že se „něco“ nestalo (audiozáznam je prý neprokazatelný). A dále je prý problém s osobními vazbami proti-advokátů se soudci samými (Ústecký kraj). Pokud je kvórum v zápisu jiné než je na mé audio nahrávce – no problém, pokud prý snížení kvóra pro konkrétní hlasování nebo opačné hlasování nepřevrátí výsledek, ústečtí soudci se tím nebudou zabývat, protože logicky to není „dost důležité“. Za důležitou věc je podle ní v Ústeckém kraji, považován pouze plat soudce a objem jeho práce.

Prostě Das Horror, …skončili jsme po 3-hodinách kdy mi oznámila, že tolik času na mne nemá. No je to možné ale to mi nepomůže. Navíc 60-Km je pro ni již „z ruky“. Hm, nemám to moc dobrý – právokati v okolí 70 Km s aprobací „03 bytové právo“ mi již došli (nebo pracují/pracovali pro nepřítele).

U nás teď máme „profesionálního-předsedu“ – takže novinkou je, že vopičák (co před tím byl hloupým členem výboru a teď je již jen hloupou ovcí) oběhne – za extra-odměnu placenou SVJ – (jestli všechny v domě, nevím) a dá jim k podpisu „usnesení“ kde je souhlasím/nesou­hlasím a ta bumážka se odvolává na §1210 NOZ. Problém je, že shromáždění podle mne svoláno nebylo, avšak jak jsem slyšel prý existuje „důkaz“ v podobě fotografií, že to bylo vyvěšeno na vývěsním místě / a na výtahových dveřích / a na vstupních dveřích… no a samozřejmě máme i do veřejného internetu napojeno cca 15 kamer sledujících chodby včetně těch vývěsních míst… :) :) :) Jsem si však jist, že já nic neviděl, přestože chodím skrze společné prostory celkem často, nemám černou neprůhlednou kuklu na hlavě a v hlavě nemám jen „nezájem“ případně „co bude v TV“.

Jenže, (1) nikoho u nás způsob ani prokazatelnost svolávání nezajímá. Proč by to tedy mělo zajímat nějakýho soudce, že jo. (2) nikoho u nás nezajímá co na to ostatní (přednětem usnesení byl jednorázový výdaj cca 5000/byt – který se ale bude financovat/ro­zúčtovávat „kabinentně“ → SVJ má zatím „nabouchaný FO“ a profesionální-předseda logicky ví, jak s ním profesionálně-zatočit) – když tedy ovcím opičák řekne, že ostatní ovce to odsouhlasily a že on je poslední kdo ne, kdo by odmítl podpis že? (3) Pořídit videozáznam toho co se nestalo není možné. Pořídit videozáznam toho co se stalo je možné, ale je to jako kamerovat hladového tygra přímo v kleci. Smrdí to úrazem. :) :)

No jo no, tak jsem se pro tuto chvíli vykecal… a jdu dokoukat Avatara. :) :) :) :)

Magdo, kdy to tak vidíte (časově), že bude ve Vašem případě-A a i v případě-B → provedeno řízení?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.