Vložil ivanq, 6. Červen 2016 - 10:48

Souhlasím s anon, že je pitomost rozvrhovat příspěvky na vlastní správní činnosti na každou jednotku stejně.

Kladu si otázku, proč má hlas vlastníka třípokojového bytu větší váhu než hlas vlastníka garsonky? Inu proto, že vlastník třípokojového bytu přispívá na správu domu a pozemku víc než vlastník garsonky. Kdo víc platí, má také větší sílu hlasu. To je logické a obecně se to dnes mezi lidma přijímá jako spravedlivé.

Najednou se na scéně objeví pohrobek totality, který prohlásí, že např. náklady na účetního se budou rozvrhovat na každou jednotku stejně. Prosím, ale potom ať např. při rozhodování o účetním má také každý vlastník jeden stejný hlas nezávisle na velikosti jednotky. Ať totéž platí při volbě správce, při rozhodován o pojištění majetku, při objednávání sálu pro zasedání shromáždění, atd. atp. Aby to bylo spravedlivé, ať tedy existuje dvojí hlasování. Pro správu domu a pozemku podle podílu na společných částech a pro vlastní správní činnosti všem stejně pro každou jednotku jeden hlas.

Umíte si představit, jaký by z toho vznikl zmatek? Proto se připojuji k názoru, že § 1180 odst. 2 je zmetek a dodávám – z hlediska současného pojetí morálky nespravedlivý zmetek.

Bohužel, vzhledem k síle mého hlasu, je to to jediné, co zatím mohu udělat.

Ivanq.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.