Vložil crazylarry, 19. Květen 2016 - 19:50

Dobrý den,

děkuji zatím za různé názory. Dodám ještě k tomu, že SVJ se se závazkem bývalého vlastníka na exekuci nepřihlásilo ani když na to správkyně i předseda byli předem upozornění a exekutor od nich očekával vyjádření, které nedošlo. Vybírají nesmyslně vysokou dlouhodobou zálohu na opravu i když nemají finanční plánování a celý dům je revitalizovaný. Neexistuje ani žádný splátkový kalendář ohledně úvěru tudíž nikdo z domu (krom předsedy) netuší kolik vlastně splácí za úvěr. A zástavní právo žádná banka na bytech nemá. Nechal jsem si od nich písemně rozepsat na co částka vedená jako dlouhodobá záloha vlastně jde. Tak by mě zajímalo, že když je tam zmíněna splátka úvěru bance zda když tuto částku nebudu platit jestli má SVJ právo jí po mě vymáhat i když je to závazek vůči bance. A taky když se tento úvěr vyřizuje zda se to bere jako SVJ nebo jsou při podpisu vypsání ručitelé. Ptám se, že normálně úvěry, hypotéky apod. nelze přejít jen tak bez souhlasu na jinou osobu.

Dodám ještě, že jsem nesouhlasil zatím s žádným převzetím úvěru a ani jsem nezaplatil, žádnou zálohu.

Jinak od exekutora mám písemně toto:

Potvrzuji, že vydražitel … nepřebírá dluhy povinné, včetně pohledávek, které eviduje SVJ.

Přechod vlastnictví nemovité věci udělením příklepu v dražbě je originárním způsobem nabytí vlastnického práva, při kterém vydražitel neodvozuje své vlastnické právo od předchozího vlastníka. Pravomocné rozhodnutí soudního exekutora o udělení příklepu je samostatným nabývacím titulem, který je odlišným od převodu vlastnického práva např. kupní smlouvou.

Zároveň i při převodu platí, že závazky dlužníka mají obligační charakter, nikoli charakter věcně právní, tj. týkají se dlužníka, ne nemovitosti samé, v opačném případě by musely být zaneseny do katastru nemovitostí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.