Vložil Jaromír Kreml, 12. Květen 2016 - 15:11

Děkuji Vám pane Krupp za odpověď i Vaše názory. Dovolím si ale s některými polemizovat.

Předně – mě je samozřejmě jasné, že nejlepší by bylo vše si zjistit doma, v našem Společenství. Když ale máte SV, které nic moc – spíše vůbec nefunguje, tak nemáte jinou možnost, než se obrátit na odbornou veřejnost. Naše shromáždění se touto problematikou NIKDY nezabývalo a ani v posledních dvou – třech letech neprojednávalo ani neschvalovalo žádné změny koeficientů !!! Jen pro ilustraci – naši pánové z výboru ani nevědí, že k nějaké změně koeficientů došlo …

Dále – já jsem nikde neuvedl, že od roku 1984 máme stejné indikátory. Je skutečností, že se nám konečně po 14 letech podařilo v roce 2014 náš dům zateplit a že následně byly i změněny indikátory. Nyní máme už typ RTN s rádiovým odpočtem. Změna u těchto nových indikátorů je kromě samoodečtů také v tom, že dříve se hodnoty dílů tepla evidovaly a vykazovaly v desítkách a stovkách, zatímco dnes to je ve stovkách a tisících …

Nesouhlasím ale s Vámi pane Krupp v tom, že změnou koeficientů se celkové náklady na teplo nezvýší ! V našem případě došlo změnou těchto koeficientů oproti roku 2014 – kdy přepočet snížil odečtené hodnoty o 2 534 dílů – k tomu, že za rok 2015 se tyto přepočtené hodnoty dílů zvýšily oproti naměřeným o 577 ! Pokud by došlo k přepočtu dílů dle koeficientů roku 2014, tak by se celkový stav přepočtených dílů oproti naměřeným snížil o 2 033 !!!

Změnou výše koeficientů tak došlo k navýšení celkové ceny za vytápění o 2 433 Kč, což je více jak 1/3 účtovaných nákladů za vytápění!!! Jinak řečeno – změnou těchto koeficientů nás „někdo“ o zhruba 2,5 tisíce Kč připravil !!!

Nesouhlasím také s Vámi v tom, že by tato zásadní fakta – jakými koeficienty pro přepočet dílů rozhodně jsou, nemohlo či snad nemělo schvalovat shromáždění Společenství !!! A kdo jiný, než samotní vlastníci ??? A co by se mělo schválit ?? No přece konkrétní výše koeficientů – pokud je chceme změnit !!!

Ano – souhlasím s tím, že výpočet výše těchto koeficientů je a měl by být záležitostí odborného výpočtu příslušných odborníků, ale to zda se tyto původní koeficienty změní nebo ne, by mělo být – dle mého názoru – rozhodně záležitostí rozhodnutí samotných členů Společenství a jejich shromáždění !!! Ne nějakého člena výboru nebo účetní firmy, nemyslíte ??!!!

V tom bude asi ten zásadní problém – tedy zjistit kdo o změně těchto koeficientů rozhodl !!! Jak už jsem uvedl – naše shromáždění to nebylo !!!

V každém případě Vám pane Krupp děkuji za Váš názor i Vaše připomínky.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.