Vložil Pub (bez ověření), 31. Březen 2016 - 13:48

…SVJ může eventuelně požadovat předběžné opatření, zákaz převodu vlastnictví…

Může. Ale jaký by na blokaci měla vrchnost zájem? Musí li vydražitel (dle několika prvních rosudků, končících povětšinou procesně a nikoli meritorně – tj. zmatečných) zaplatit i osobní dluhy zcizitele, nepřijde k ouhoně ani ta „poctivá“ vrchnost (SVJ) co tak dobře majetek spravuje, ani ofce které jí k tomu souhlasně odbečí cokoliv je potřeba. (někteří vydražitelé náklad na sanaci dluhů při koupi bytu berou jako nutné zlo a někteří o tom zřejmě nevědí – příkladně: Jarča). Pokud vrchnost (SVJ) sáhne k blokaci – byt se neprodá a situace uvázne na mrtvém bodu. Ne?

…Vy se tady obsáhle zastáváte především nabyvatelů, co nechápou, že si …
…Nový nabyvatel má v účetnictví [má] hledat nejen závazky SVJ, ale i eventuelní závazky původního vlastníka, má zhodnotit stav právních sporů a cokoliv zjistí [má] zohlednit v kupní ceně…

Nabyvatel by tedy měl prověřit nejen závazky zcizitele, ale i všechny členy SVJ ale i „vztahové zdraví“ uvnitř SVJ. Sakryš to zní nějak jako Reserve study :) :) . A já, že se zastávám nabyvatele? Nu, proč bych neměl? Nechápu, že Vy nechápete že nabyvatel není VINEN. Informovanost obyčejného člena SVJ přeci není (ani nemůže být) lepší než informovanost nabyvatele. Jsem členem SVJ již skoro 10-let a není síly jak se dostat se k relevantním účetním záznamům. Jak by se k nim tedy mohl dostat nabyvatel (a to ve fázi „zájemce“ či „vydražitele“)? Možná by nejen mně pomohl Váš osobní příklad, jak nebýt důvěřivým bláznem…

nabyvatel úplným důvěřivým bláznem, po stavu pohledávak a závazků pátral …

Vy nám tu předkládáte meducínu (chutnající jak „rybí tuk“) a poučujete tu (cit. „…dojde k ozdravnému pročištění“). OK, pak ale by zajímalo jistě nejen mne, jak Vy sám, se léčíte svou meducínou, kterou tu altruisticky rozléváte. Víte, neprve jste jistě byl jen „člen SVJ“. Nyní jste povýšil a jste „zděšený člen SVJ“. To naznačuje, že buď „důvěřivý blázen“ stále jste nebo jste byl. Anebo patříte k těm nabyvatelům, kterým je nějaký ten dloužek v SVJ ukraden? Zajímavé by bylo též vědět, jak se mění a změnil stav (a jak dlouho Vám to již trvá) za dobu co jste „zděšený“ z poměrů ve svém SVJ. Na jak dlouho koštujete než přestanete být „zděšený“?

A na jakou pozici po stádiu zděšenosti aspirujete ?? (i)plně informovaný a proto klidný člen SVJ(ii)plně informovaný a proto klidný člen výboru SVJ(iii)plně informovaný a proto klidný jednatel správní firmy najaté SVJ“?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.