Vložil lake, 27. Únor 2016 - 19:13

Vadné a nesprávné je tvrzení „Takže lze v programu napsat „plán oprav pro rok …“

Váš kolega patří k těm podvodníkům ve výboru, kteří se snaží ohýbat si právo podle toho, jak se to hodí právě jim. Právě kvůli takovému permanentnímu drzému porušování zákonů je mnoho SVJ peklem pro ty, kdo se snaží dosáhnout, aby jejich vlastnická práva byla dodržována.

Takový bod programu shromáždění je totiž nesrozumitelný a neurčitý. Nelze z něj rozpoznat, zda pouze proběhne diskuse o plánu oprav, nebo bude přednesena informace o plánu oprav, nebo se má schvalovat, že výbor sestaví plán oprav, nebo se má schvalovat plán oprav.

Podle § 557 NOZ platí, že „připouští-li použitý výraz různý výklad, vyloží se v pochybnostech k tíži toho, kdo výrazu použil jako první“. Takže neurčité znění bodu v programu dopadá plně na toho, kdo svolával shromáždění a je odpovědný za neurčitou a nesrozumitelnou formulaci.

Má-li se o určité záležitosti hlasovat, musí v pozvánce být jednoznačně uveden bod „Hlasování o …“, případně „Diskuse a hlasování o …“.

Připomínám, že návrh plánu oprav by měl být buď v příloze pozvánky, nebo musí být v pozvánce uvedeno kde se lze v předstihu seznámit s návrhem, o kterém se má diskutovat/hla­sovat.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.